• Tel: 0267 310 567 | office at plastimetimpex dot ro
Ce este GPL-ul?

Ce este GPL-ul?

GPL (Gazul Petrolier Lichefiat) este un amestec de hidrocarburi format predominant dintr-un amestec de propan şi butan, obţinut prin rafinarea petrolului sau direct din extracţie, după ce a fost separat de gazele naturale sau petrolul cu care acesta este în amestec în zăcămintele petrolifere.

Compoziţia chimică a GPL-ului este similară cu cea a gazelor naturale. GPL-ul oferă marele avantaj de a deveni lichid la presiune scăzută si temperatura ambianta normala. Această caracteristică permite transportul si stocarea cantitătilor mari de energie în rezervoare mici si butelii.

Solutia alimentarii motoarelor cu combustibili alternativi, benzina sau GPL si motorina sau GPL, nu este noua. Primele incercari s-au facut in Europa anilor ‘60. Si Romania a utilizat GPL pe autobuze de transport in comun si taxiuri, prin anii ‘70-’80.

Dupa Revolutie, s-a renuntat la ele. In alte tari, mai ales din Europa, cercetarile au continuat, iar instalatiile de GPL au devenit sigure si fiabile. Mai mult, sistemul de alimentare este dual. O simpla apasare de buton permite soferului sa treaca cand pe alimentarea cu GPL, cand pe alimentarea cu benzina

  • GPL-ul este curat, nu conţine apă sau alte impurităţi, are o ardere completă şi nu generează depuneri calamice pe pistoane, segmenţi şi bujii.
  • Pentru a preveni şi minimiza hazardul combustibilului, industria GPL-ului a dezvoltat o serie de standarde şi reguli în design-ul, producţia şi instalarea componentelor şi echipamentelor, care sunt în permanenţă adaptate la evoluţiile tehnologice.
  • Gazul Petrolier Lichefiat este un carburant sigur şi curat care a fost folosit ani de zile pentru gătit și încălzit. Este non toxic, nu este otrăvitor şi nu contaminează apa şi solul. GPL-ul are cea mai mică rază de inflamabilitate dintre combustibilii alternativi. Mai mult decât atât, temperatura de aprindere este mai mică cu jumătate decât cea a benzinei. Autogazul are un sistem închis în care există valve care închid şi transportă carburantul de la pompă la rezervor fără expunere la mediul înconjurător, ceea ce previne scurgerile şi evaporările.
  • GPL nu contine substante poluante ca benzen, sulf, plumb si arde complet, emitind putine gaze nocive in atmosfera fata de benzina sau motorina
  • Asigura o ardere mai completa in cilindri, de unde lipsa funinginii in ulei, utilizarea mai indelungata a uleiului si o ancrasare mai redusa a bujiilor.


LEGENDA:

VERDE -> BUTELII ARAGAZ

ALBASTRU -> BUTELII PROPAN ( pentru stivuitoare,gratare,arzatoare,cuptoare etc.)

ROSU -> STATII DISTRIBUTIE GPL AUTO

Instalaţiile de GPL-ul auto se pretează tuturor motoarelor pe benzină. Vrei să ştii mai multe despre GPL auto,buteliile de aragaz sau propan? Sună-ne la 0267 310 567 sau trimite un email la office at plastimetimpex dot ro

Cum puteţi deveni client HunGaz?

Profitaţi de aceste beneficii şi spuneţi "DA" unei energii curate, furnizate de HunGaz. Cu GPL de la HunGaz economisiţi bani şi protejaţi mediul înconjurător.

Deveniţi şi dvs un client mulţumit HunGaz prin completarea acestui formular, sau contactaţi-ne chiar acum la numărul de telefon 0267 310 567, pentru a primi o oferta personalizată.

Cu HunGaz totul este mai simplu!!

Solicită ofertă

GPL auto

GPL-ul auto este cel mai cunoscut combustibil alternativ din întreaga lume, fiind utilizat de mai multe decenii. Acesta este compus din propan, butan sau un mix al acestora.

Despre noi

Plastimet Impex este o societate cu răspundere limitată al cărei domeniu de activitate este transportul şi comercializarea de butelii cu încărcătură GPL (gaz petrolier lichefiat) care poate fi în cazul nostru butan sau propan. Butelii pentru incalzire si butelii pentru centrale termice, incalzire cu butelii propan

Detalii

Comandă gaz