• Tel: 0267 310 567 | office at plastimetimpex dot ro
Ce este GPL-ul?

Ce este GPL-ul?

GPL (Gazul Petrolier Lichefiat) este un amestec de hidrocarburi format predominant dintr-un amestec de propan și butan, obținut prin rafinarea petrolului sau direct din extracție, după ce a fost separat de gazele naturale sau petrolul cu care acesta este în amestec în zăcămintele petrolifere.

Compoziția chimică a GPL-ului este similară cu cea a gazelor naturale. GPL-ul oferă marele avantaj de a deveni lichid la presiune scăzută și temperatură ambiantă normală. Această caracteristică permite transportul si stocarea cantităților mari de energie în rezervoare mici și butelii.

Este un amestec de hidrocarburi gazoase, livrate în butelii sub presiune, în stare lichefiată. Este folosit drept combustibil pentru încălzire și autovehicule.

Centrala pentru incalzire si producerea apei calde,poate functiona cu propan din buteliile cu capacitate de 35 kg (84L)

Pentru consumul casnic, buteliile cu propan reprezintă o alternativă pentru încălzire și obținerea apei calde menajere, acolo unde nu există posibilitatea de branșare la rețeaua de gaz natural. Încălzirea se face prin racordarea la centrala a buteliilor încărcate cu propan de 35kg, iar numărul buteliilor racordate la acest sistem pot fi de 2,4,6 sau 8. Majoritatea centralelor funcționează cu ambele tipuri

Avantaje:

1. Confort – comparativ cu utilizarea centralelor termice cu lemn, peleți, cărbune, etc., nu este nevoie să se stocheze combustibilul. Se realizează automatizarea instalației cu termostat de ambient, iar aprovizionarea se face pe baza unei comenzi către noi. Prin comparație, lemnele necesită tăiere,manipulare si stocare pentru uscare, alimentarea zilnică a centralei, curățarea periodică de cenușă, etc.

2. Flexibilitatea de a trece de la alimentarea unei centrale termice setate pentru propan la gaz metan de la rețea reprezintă un avantaj major în racordarea caselor construite în zonele rezidențiale care nu sunt racordate încă la rețeaua de alimentare cu gaze naturale. Cu o singura modificare, și anume schimbarea duzelor folosite în centrală, se va trece la alimentarea cu gaz metan fără investiții suplimentare.

3. Costul propanului este apropiat sau mai mic decât cel al lemnului, și sensibil sub cel al energiei electrice, ceea ce îl recomandă ca o bună variantă pentru încălzire, acolo unde nu este posibilă branșarea la rețeaua de gaz natural.

4. Branșarea rapidă a centralei termice și a altor consumatori la sistemul de alimentare cu butelii încărcate cu propan – livrarea componentelor, a sistemului și branșarea efectivă durează foarte puțin


LEGENDA:

VERDE -> BUTELII ARAGAZ

ALBASTRU -> BUTELII PROPAN ( pentru stivuitoare,gratare,arzatoare,cuptoare etc.)

ROSU -> STATII DISTRIBUTIE GPL AUTO

Instalațiile de GPL-ul auto se pretează tuturor motoarelor pe benzină. Vrei să știi mai multe despre GPL auto,buteliile de aragaz sau propan? Sună-ne la 0267 310 567 sau trimite un email la office at plastimetimpex dot ro

Cum puteți deveni client HunGaz?

Profitați de aceste beneficii și spuneți "DA" unei energii curate, furnizate de HunGaz. Cu GPL de la HunGaz economisiți bani și protejați mediul înconjurător.

Deveniți și dvs un client mulțumit HunGaz prin completarea acestui formular, sau contactați-ne chiar acum la numărul de telefon 0267 310 567, pentru a primi o oferta personalizată.

Cu HunGaz totul este mai simplu!!

Solicită ofertă

GPL auto

GPL-ul auto este cel mai cunoscut combustibil alternativ din întreaga lume, fiind utilizat de mai multe decenii. Acesta este compus din propan, butan sau un mix al acestora.

Despre noi

Plastimet Impex este o societate cu răspundere limitată al cărei domeniu de activitate este transportul și comercializarea de butelii cu încărcătură GPL (gaz petrolier lichefiat) care poate fi în cazul nostru butan sau propan. Butelii pentru incalzire si butelii pentru centrale termice, incalzire cu butelii propan

Detalii

Comandă gaz